Ιβάν πρόσεξε, κάθαρση με τους γνωστούς παλιούς βρώμικους δεν γίνεται!

metropolisradio 31 Μαΐου 2016 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ιβάν πρόσεξε, κάθαρση με τους γνωστούς παλιούς βρώμικους δεν γίνεται!
Ιβάν πρόσεξε, κάθαρση με τους γνωστούς παλιούς βρώμικους δεν γίνεται!

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του Μακεδονικού και η αποχώρηση του από το μπαράζ στο Παραλίμνι, ξεγύμνωσαν τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Εξαγόρασαν μια ψήφο για τις εκλογές της ΕΠΟ θυσιάζοντας μια περήφανη ιστορία 90 χρόνων! Είναι ανατριχιαστικό. Θύμα ο Μακεδονικός των αρχών και των αξιών. Δράστες, πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές και παράγοντες που έχουν καταδικαστεί ανεπιστρεπτί στη συνείδηση της κοινής γνώμης και στο παρελθόν είχαν απασχολήσει την δικαιοσύνη.

Η «δωροδοκία» τους δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά του ποδοσφαίρου. Στο παιχνίδι Παραλίμνιο- Μακεδονικός της Κυριακής για τα μπαράζ, «εκτέλεσαν» την ομάδα της Θεσσαλονίκης με ένα και μόνο σκοπό. Να ανεβάσουν το Παραλίμνιο στην Γ΄ εθνική και να προσφέρουν δώρο την άνοδό του στην ΕΠΣ Σερρών. Κάτι σαν επιταγή που πρέπει να εξοφληθεί. Το σκεπτικό τους απλό: «Εμείς ανεβάσαμε έναν σύλλογο των Σερρών, εσείς μας δίνετε την ψήφο σας»!

Για να ολοκληρώσουν το βρώμικο σχέδιό τους, μακριά από τα μάτια των φιλάθλων, φρόντισαν να το καλύψουν με σκοτάδι.  Φουσκωτοί και μπράβοι έπιασαν δουλειά στο γήπεδο του Παραλιμνίου. Με την πειθώ του τρόμου και της δύναμης κράτησαν τις τηλεοπτικές κάμερες μακριά. Δημοσιογράφοι που ήθελαν απλά να ενημερώσουν την κοινή γνώμη, οδηγήθηκαν έξω από το γήπεδο και τους ζητήθηκε να αφήσουν τις κάμερες στο αυτοκίνητό τους, αν ήθελαν να επιστρέψουν. Στην τηλεοπτική κάλυψη και τα στιγμιότυπα, νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα ενημέρωσης των φιλάθλων, έπεσε μαύρο. Με την ανοχή της Αστυνομίας…

Η συνέχεια του ανοσιουργήματος ήταν πιο εύκολη. Χωρίς μάρτυρες, παρά μόνο τους φίλους του Μακεδονικού και τους υγιώς σκεπτόμενους, έδωσαν τη σκυτάλη στον διαιτητή Σέζο από το Κιλκίς. Σε διατεταγμένη υπηρεσία, με βοηθούς από τη Δυτική Αττική (Σαββόγλου) – πάλι καλά που δεν έφεραν κάποιον κι από την Κρήτη- και τη Χαλκιδική (Χριστάκογλου), δεν έδωσε πέναλτι μαρς στον Μακεδονικό στο 1-1 και στο δεύτερο μέρος με το σκορ στο 2-1 κατασκεύασε πέναλτι υπέρ του Παραλιμνίου που δεν θα έδινε ούτε ο πρόεδρος της τοπικής ομάδας. Ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην αποχώρηση του Μακεδονικού από το γήπεδο (52’).

Το τέλειο έγκλημα. Ομως ίσως δεν είναι τα πιο ανησυχητικά όσα συνέβησαν στο γήπεδο του Παραλιμνίου. Το τρομακτικό είναι ότι θέλουν να βάλουν τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα. Ανθρωποι που συγκροτούν το ιερατείο της κάθαρσης του ποδοσφαίρου, επιβάλλουν καθεστώς Μεσαίωνα, εξαγοράζουν συνειδήσεις και θυσιάζουν ομάδες για να επιβάλουν τα συμφέροντά τους. Κάνουν, δηλαδή, ακριβώς τα ίδια με εκείνους που αντιστρατεύονται για να εξυγιάνουν το ποδόσφαιρο. Κάθαρση και εξυγίανση, όμως, δεν μπορούν να επιτευχθούν με τους παλιούς γνωστούς βρώμικους παράγοντες, ούτε από αυτούς που τελευταία συνεργάζονται μαζί τους για να επιτύχουν δήθεν την ανατροπή. Ολοι τους, κρυμμένοι πίσω από τον φερετζέ της κάθαρσης, το μόνο που επιδιώκουν είναι να γίνουν Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη. Και αυτό ακριβώς ήταν που επισημάναμε σε ολοσέλιδο άρθρο μας πριν από πολλούς μήνες, συνιστώντας στον Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει λεβέντικα για να επιβάλει αλλαγές στο ποδόσφαιρο, κρατώντας μακριά του λαμόγια, τυχοδιώκτες, καιροσκόπους και σαλτιμπάγκους. Δεν τα λέμε τώρα. Τα είπαμε πολύ πριν δοθεί η συγκεκριμένη τραγελαφική αφορμή. Για την ακρίβεια, στις 24 Νοεμβρίου του 2015, όταν προτείναμε στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ: «Αγνόησε τους δρόμους της διαπλοκής που σου υποδεικνύουν οι επιτήδειοι»…

Τα φαντάσματα του παρελθόντος, παρέα με τους όψιμους «εραστές» τους, είναι εδώ. Αποκαλύφθηκαν και ξεγυμνώθηκαν. Οι μάσκες έπεσαν. Το ποδόσφαιρο θέλει καθαρές λύσεις και γνήσιους ανθρώπους. Ιδεολόγους και αγωνιστές. Εντιμους και ειλικρινείς. Με καλές προθέσεις.  Οχι κομμένες και ραμμένες στα συμφέροντα των λίγων, αλλά στο όνομα των εκατομμυρίων πιστών του λαοφιλέστερου αθλήματος.