Και τώρα η πιο μεγάλη ώρα για τον ΠΑΟΚ!

metropolisradio 31 Μαΐου 2016 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Και τώρα η πιο μεγάλη ώρα για τον ΠΑΟΚ!
Και τώρα η πιο μεγάλη ώρα για τον ΠΑΟΚ!

Έφθασε στη βρύση της… πρωτιάς ο Δικέφαλος. Θα είναι κρίμα κι άδικο να μην γευθεί το νέκταρ της. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Πέρασε δια πυρός και σιδήρου από το ΟΑΚΑ. Κι έφθασε στη βρύση της… πρωτιάς ο ΠΑΟΚ. Θα είναι κρίμα κι άδικο να μην γευθεί το νέκταρ της. Να κεράσει επιτέλους,  ροδόσταμο τον κόσμο του. Μόνον φαρμάκι τον πότιζε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ με ψυχή (είπαμε: Έργο Ίβιτς. Χριτς, χρατς) άντεξε κι όταν έμεινε με 10 παίκτες.  Άντεξε και στο ξέσπασμα της ΑΕΚ.  Άντεξε και στα ανάποδα σφυρίγματα του Καμίνη μετά το 75ο λεπτό. Ιδιαίτερα στην φάση με την εν ψυχρώ αγκωνιά του Μπαρμπόσα στον Κίτσιου. Κι ο Μελισσανίδης να σφύριζε, τον Μπαρμπόσα θα απέβαλε. Στην συγκεκριμένη φάση  ο ΠΑΟΚ στερήθηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα…

Η αντοχή του ΠΑΟΚ – επιτρέψτε μας, να επιμείνουμε σε αυτό – οφείλεται στην ψυχή. Σε αυτήν η οποία έλειπε μέχρι να αλλάξει η τεχνική του ηγεσία. Κι εδώ ανατρέχουμε στον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό. «… Χαρές και πλούτη κι αν χαθούν, και τα βασίλεια κι όλα, τίποτα δεν είναι σαν στητή, μένει η ψυχή κι ολόρθη..»!

Φυσικά και δεν έπαιξε καλή μπάλα ο ΠΑΟΚ. Δεν έπαιξε πάντως, καλύτερη η ΑΕΚ. Ουσιαστικά αμφότερες οι ομάδες τα μοιράστηκαν όλα. Δοκάρια, αποβολές, χρόνο και χώρο στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν τις εντυπώσεις αλλά… Σε τέτοιους αγώνες μετρά η ουσία. Και στην ουσία κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι.

Δίχως δεύτερη κουβέντα η «λευκή ισοπαλία» στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ είναι ολοφάνερα αποτέλεσμα… επαγγελματικό. Και πέρα από την ψυχή  του ΠΑΟΚ – έκανε επίδειξη της – οφείλεται στην σώφρονα διαχείριση των συνθηκών του αγώνα από προπονητές και παίκτες. Τούτο δε, στην κρίσιμη κατάσταση μετά την αποβολή του Τζαβέλα. Στην διαχείριση αυτής της χρονικής περιόδου ο ΠΑΟΚ έβαλε τα θεμέλια για το αήττητου στα πλέι οφ. Στη συνέχεια μετά την αποβολή του Πέκχαρτ διαχειρίστηκε ορθά και το ξέσπασμα της ΑΕΚ με υπερμετρη σκληρότητα. Υπό την ανοχή – κι ενοχή – του Κομίνη…

Απομένει πλέον, η τελευταία αγωνιστική στην οποία ο ΠΑΟΚ παίζει μία ολόκληρη χρονιά. Ουσιαστικά έχει την κάλλιστη ευκαιρία να λαμπρύνει το τέλος μίας αγωνιστικής περιόδου η οποία εξελίχθηκε σε σκιά! Εξάλλου η  γεύση του φινάλε μένει.

Τώρα λοιπόν, είναι η πιο μεγάλη ώρα για παίκτες και προπονητές του ΠΑΟΚ μετά από καιρό, μπροστά στον κόσμο τους. Ευτυχής σύμπτωση που ανοίγει πάλι, η Τούμπα την ώρα που ο «δικέφαλος» ανοίγει τα φτερά του…