Αναστασιάδης: «Δε θέλω να «δίνετε» τους συμπαίκτες σας στον κόσμο »

metropolisradio 25 Ιουλίου 2014 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναστασιάδης: «Δε θέλω να «δίνετε» τους συμπαίκτες σας στον κόσμο »

HMWt1eJOy6f3K9xGZxsoΤο παιχνίδι των τριών ομάδων στο μισό γήπεδο είχε ολοκληρωθεί.

Αποστολή στην Ολλανδία: Γιώργος Ζαϊρης

Ο Αναστασιάδης διέκρινε πως αρκετές ήταν οι στιγμές που κάποιοι παίκτες προσπαθούσαν να διορθώσουν τους άλλους μετά από κάποιο λάθος. Δεν του άρεσε και μάζεψε τους ποδοσφαιριστές του στο κέντρο του γηπέδου ζητώντας τους να καθίσουν κάτω. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο 61χρονος τεχνικός προχώρησε στην πιο σημαντική ίσως ομιλία του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας στην Ολλανδία.

Είναι δεδομένο ότι και στο ξενοδοχείο μιλά στους παίκτες του καθημερινά, αλλά κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, χθες τα όσα είπε ήταν άκρως σημαντικά: «Είναι λογικό να γινονται λάθη. Αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι να μην κάνουμε λάθη. Με ενδιαφέρει αν εμείς κάνουμε χίλια λάθη στο παιχνίδι, ο αντίπαλος να κάνει έστω ένα παραπάνω» και συνέχισε: «δε θέλω να μιλάτε επικριτικά. Ξέρω ότι ο καθένας προσπαθεί για το καλύτερο και κανείς δεν μιλά υποτιμητικά για τον συμπαίκτη του. Όλοι είστε καλά παιδιά. Αλλά σκεφτείτε το: παίζουμε αγώνα και σας ακούνε από τις κερκίδες ο ένας να φωνάζει τον άλλο. Ξέρετε τι θα καταφέρετε με αυτό; Να «δίνετε» τον συμπαίκτη σας στην κερκίδα, δεν το θέλω αυτό είναι απαράδεκτο».
Ο Αναστασιάδης προχώρησε ακόμη περισσότερο: «Η Βραζιλία έχει έντεκα παικταράδες και πάτωσε στο Μουντιάλ. Δεν έκανε τίποτε. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν ήταν ΟΜΑΔΑ. Ξέρετε τι είναι ομάδα; Όταν καταλαβαίνετε πως το λάθος στο ματς δεν το κάνει ένας παίκτης αλλά ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ. Αυτό σημαίνει οικογένεια». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε: «Θέλω να είμαστε καλά τον Μάιο και ξέρω ότι και εσείς το θέλετε. Θα το πετύχουμε αν λειτουργούμε ως ΟΜΑΔΑ και είμαστε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Να είστε προσεκτικοί στην συμπεριφορά σας και να μην επιτρέπετε σε κανέναν να διαμορφώνει αντίθετη άποψη από αυτό που έχουμε καταφέρει, γιατί ναι, είμαστε ομάδα, είμαστε οικογένεια»