«Πύρινη» κερκίδα

metropolisradio 22 Ιανουαρίου 2015 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Πύρινη» κερκίδα
«Πύρινη» κερκίδα

Ηταν ένας πολύ διαφορετικός αγώνας σε σχέση με αυτούς που προηγήθηκαν και αυτούς που θα ακολουθήσουν για τον Ηρακλή και κυρίως τον κόσμο του. Νωπές είναι εξάλλου οι μνήμες από το… βρώμικο και παρασκηνιακό καλοκαίρι του 2011, με τον Ημίθεο με μία σειρά παράνομων αποφάσεων να υποβιβάζεται. Προκειμένου ετσιθελικά να παραμείνει στην κατηγορία ο υποβιβασθείς αγωνιστικά Αστέρας Τρίπολης.

Χθες άπαντες περίμεναν το ματς με τους Αρκάδες, ζητώντας από τους «κυανόλευκους» τη νίκη και μία μικρή έστω εκδίκηση για όσα συνέβησαν. Χιλιάδες φίλοι της ομάδας -περί τις 12.000- βρέθηκαν στο Καυτανζόγλειο για να συμπαρασταθούν στους παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου. Με τον παλμό να είναι μεγάλος και τους οργανωμένους οπαδούς να δημιουργούν μία φαντασμαγορική ατμόσφαιρα στη Θύρα 10. Το γκολ του Γκοϊάν δεν πτόησε κανέναν, με τις φωνές και τη συμπαράσταση να είναι περισσότερο έντονη. Στο δε τέρμα του Παύλου Κυριακίδη και στο… καταιγιστικό τέταρτο της ομάδας κυριολεκτικά το γήπεδο «σηκώθηκε» στο πόδι.

Οι οπαδοί του Ηρακλή όμως, όπως ήταν φυσικό, δεν… ξέχασαν το τι συνέβη πριν τέσσερα χρόνια. Την «τιμητική» τους είχαν ο πρόεδρος των Αρκάδων, Γιώργος Μποροβήλος, με τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του να είναι πολλά και συνεχή. Σε περίοπτη θέση αναρτήθηκε ένα πανό που ανέγραφε «4-5-2011, Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε», ενώ υπήρχαν και άλλα δύο πανό με υβριστικό περιεχόμενο για την ΕΠΟ, τον Μποροβήλο και τον Μαρινάκη. Το πρώτο, αυτό δηλαδή που αναφερόταν στην Ελληνική Ομοσπονδία αποτέλεσε την αιτία της καθυστέρησης έναρξης των δύο ημιχρόνων. Με τον Μάνταλο να είναι ανένδοτος και να ζητάει από τους ανθρώπους του Ηρακλή να κατέβει το πανό για να ξεκινήσει τον αγώνα.