Γκουγκουλιάς: «Γίνεται επαγγελματική δουλειά στον Άρη»

Ο Γιώργος Γκουγκουλιάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Metropolis 95.5 και σχολίασε τη φετινή πορεία του Άρη, για τη διοικητική στελέχωση της φετινής χρονιάς, αλλά και για τις πιθανότητες που έχουν οι «κιτρινόμαυροι» να βρεθούν του χρόνου στη Super League.

 

Για το αν ο Άρης είναι πιο έτοιμος φέτος για την άνοδο: «Μπορεί πέρυσι να είχε πιο ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ, φέτος όμως έχει καλύτερο σύνολο. Κάθε παίκτης παίζει για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του. Αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα άλλωστε».

Για αν το φετινό ρόστερ έχει καλύτερη επίγνωση της κατηγορίας: «Αυτή η κατηγορία θέλει παίκτες-μαχητές που θα ενδιαφέρονται για το καλό της ομάδα. Βέβαια δεν θα πρέπει να υποτιμάμε τα παιδιά που αγωνίζονται φέτος. Το μόνο τους αρνητικό είναι ότι κάποιοι απ’ αυτούς δεν έχουν αγωνιστεί σε μεγαλύτερη κατηγορία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι ποιοτικοί. Από την άλλη βέβαια, οι παίκτες που έπαιζαν πέρυσι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Όταν αγωνιζόμασταν εμείς στη Β’ Εθνική, όλοι νοιαζόμασταν για το καλό της ομάδας και όχι για το προσωπικό συμφέρον».

Για το αν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν πως ο Άρης θα πάρει την άνοδο: «Η ομάδα δείχνει πως είναι συγκεντρωμένη σε κάθε παιχνίδι. Ακόμα και όταν ένα παιχνίδι στραβώνει, πρώτο μέλημα της ομάδας είναι να μη χάσει και αυτό είναι πολύ θετικό καθώς κάθε βαθμός είναι πολύτιμος. Νομίζω το πώς δεν υπάρχει ήττα στο πρωτάθλημα είναι κάτι πολύ θετικό που θα τη βοηθήσει στο τέλος να πάρει την άνοδο».

Για το αν φέτος η ομάδα έχει ανθρώπους έχει ανθρώπους που ξέρουν καλύτερα τη δουλεία τους: «Το ότι η ομάδα δεν ξοδεύει άσκοπα είναι σίγουρα θετικό. Επίσης κάποιες φορές έρχονται ποδοσφαιριστές με υψηλά συμβόλαια που δεν δικαιολογούν τα λεφτά τους και παίζουν εις βάρος κάποιων άλλων ποδοσφαιριστών. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει άσχημα, τόσο για τους ποδοσφαιριστές, όσο και για την ομάδα. Η εμπειρία που έχει ο κ. Μυροφορίδης έχει αρχίσει να φαίνεται σε κάθε περίπτωση».

Για το αν θα πρέπει η ομάδα να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους ποδοσφαιριστές: «Αυτό πρέπει να είναι δεδομένο. Όταν αγωνιζόμουν εγώ στο Άρη θυμάμαι πως μας είχε κοστίσει τόσο στο οικονομικό κομμάτι, όσο και στο αγωνιστικό. Σίγουρα πάντα θα υπάρχουν παίκτες με πιο υψηλούς μισθούς που θα κάνουν τη διαφορά. Όμως θα πρέπει να συμπεριφέρεσαι με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους ποδοσφαιριστές, καθώς είναι επαγγελματίες και ζουν από το ποδόσφαιρο. Δεν είναι σωστό να ρίχνεις κάποιους ποδοσφαιριστές για να φέρεις κάποια μεταγραφή».

Για το αν υπάρχει σωστή φιλοσοφία στον φετινό Άρη: «Φέτος γίνονται σωστές και επαγγελματικές κινήσεις. Θα πρέπει να έρθουν ποδοσφαιριστές που θα κουμπώσουν στον φετινό σχήμα».

Για το αν είναι ανάγκη η απόκτηση κεντρικού επιθετικού: «Σίγουρα πρέπει να γίνει μεταγραφή εκεί, αλλά αυτή θα πρέπει να γίνει στοχευμένα. Ο παίκτης που θα έρθει θα πρέπει να κουμπώσει γρήγορα στην ομάδα, γιατί πάντα υπάρχει και ο κίνδυνος της αργής προσαρμογής».

Για το αν ο φετινός κορμός μπορεί να ανταπεξέλθει στην Super League: «Πολλά από τα παιδιά που αγωνίζονται φέτος, έχουν την ποιότητα για να συνεχίσουν και του χρόνου στη Super League. Νομίζω πως οι άνθρωποι του Άρη έχουν κάνει ήδη την προεργασία τους για να παρουσιαστούν όσο πιο έτοιμοι γίνεται του χρόνου. Αν αλλάξουν πολλοί παίκτες δεν θα είναι σωστό ούτε για την ομάδα, ούτε και για τους παίκτες. Οι διαφορές έχουν μικρύνει πλέον και ο Άρης μπορεί να είναι και καλύτερος από κάποιες ομάδες της Super League αυτή τη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικές κινήσεις».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.