Δεν άρεσε ο ΠΑΟΚ του Κυπέλλου…

Να μας συγχωρείστε, όσοι διαφωνήστε αλλά… Κόντρα στα Τρίκαλα η εικόνα του ΠΑΟΚ ναι μεν, ουδεμία ανησυχία ενέπνευσε (κι ορθά περί τούτου μίλησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου) αλλά δεν άρεσε κιόλας. Δεν άρεσε επειδή όσοι είχαν μία ευκαιρία, να πείσουν πως δικαιούνται και δεύτερης… Δεν έπεισαν. Γενικά ο ΠΑΟΚ δεν είχα τη φλόγα, μήτε καν σπίθες δεν πετούσε στο Κύπελλο όπως στο Πρωτάθλημα.

Και βέβαια, η πρόκριση είχε ήδη κριθεί. Και βέβαια, υπήρχε άνεση. Και βέβαια, εύλογα χαλαρώνει η ομάδα σε τέτοιες περιπτώσεις. Και βέβαια όμως, τέτοια χαλαρώματα σε τέτοια χρονική περίοδο θα ήταν φρόνιμο, να αποφεύγονται.

Ναι, δεν το κρύβουμε. Θα θέλαμε και φωτιά να έβγαζε ο ΠΑΟΚ και σπίθες να πετούσε. Κυρίως, να το πράττουν παίκτες του οι οποίοι καίγονται για ευκαιρίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ήτοι σε τέτοιους αγώνες έπρεπε, να αρπάζουν τις ευκαιρίες από τα μαλλιά. Να μασούν σίδερο και να φτύνουν ατσάλι. Δεν το έπραξαν – όσοι υποχρεούνταν, να το πράξουν – στον αγώνα με τα Τρίκαλα, για το Κύπελλο.

Τους αφιερώνουμε με καλή διάθεση μια αρχαιοελληνική παροιμία: Λίθος κυλινδόμενος το φύκος ου ποιεί. Πέτρα που κυλά, δεν χορταριάζει…

Δίχως τούτο, να σημαίνει πως οι βασικοί παίκτες δεν δούλεψαν κι αυτοί στο ρελαντί. Πως μάρσαραν ή ξεχείλιζαν από πάθος. Ακόμη και ο «πρίγκιπας Αλέξανδρος» Πρίγιοβιτς δε μάρσαρε. Εν τούτοις σκόραρε δις. Άντε μετά, να τον καθίσει στον πάγκο ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος πάντως,  καθίζοντας τον στον πάγκο, τον ανανέωσε. Τον …έφτιαξε. Όλα κι όλα. Χρεώνουμε, που χρεώνουμε όλα τα κακά στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Να του πιστώνουμε και τα καλά!

Κι επιστρέφουμε στο Πρωτάθλημα. Κρατώντας την εικόνα του Κυπέλλου και μη ανησυχώντας επειδή ο ΠΑΟΚ δεν άρεσε κατά την ταπεινή μας άποψη. Κρατώντας και την άποψη του προπονητή του: «Οι παίκτες μου χάρηκαν τον αγώνα. Σημασία έχει πως κι έτσι νίκησε.

Ο αγώνας της Κυριακής, στην Κέρκυρα με την προτελευταία ομάδα της βαθμολογίας είναι άλλης προσέγγισης αγώνας. Η δυναμικότητα της Κέρκυρας δεν καθιστά ευκολότερο το έργο του ΠΑΟΚ. Η αναγκαιότητα της τον καθιστά δυσκολότερο.

Όπως και να το κάνουμε όμως… Ο ΠΑΟΚ εξαρτάται από τον… ΠΑΟΚ! Αυτή είναι η δική μας προσέγγιση για τις δυνατότητες της εφετινής ομάδας του «δικέφαλου». Κι είναι σαφής…

ΥΓ 1: Μέγιστη παράλειψη μας. Η μη αναφορά στο χθεσινό «Σα σήμερα» του θανάτου του Θωμά Βουλινού στα 72 του χρόνια. Ήταν τότε 10.01.2012. Από τον 1989 μέχρι και το 1996 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ζητούμε συγνώμη για τη μέγιστη παράλειψη μας…

ΥΓ 2: Σα σήμερα το 1825, ο Μέγας Κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας καθιστά πρωτεύουσα της, την Αθήνα! Από τότε πληρώνει η υπόλοιπη Ελλάδα το κόστος εκείνης της απόφασης!

ΥΓ 3: Σα σήμερα το 1897 «γεννιέται» ο ΣΕΓΑΣ – η αρχαιότερη Ομοσπονδία του ελληνικού αθλητισμού – μετά από συνάντηση 28 Σωματείων στα γραφεία του ΓΣ Πανελλήνιος, στην Κυψέλη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + 7 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.