Και γιατί να πάρει επιθετικό;

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για την απόκτηση επιθετικού, αλλά προς το παρόν το θέμα έχει μείνει στις συζητήσεις και στις όποιες επαφές έκανε η πλευρά Μυροφορίδη-Καρυπίδη με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Βλέποντας τη μέχρι τώρα πορεία του Αρη στο Πρωτάθλημα της Football League όμως δημιουργείται το εξής ερώτημα: Να πάρει η ομάδα επιθετικό ή να μείνει ως έχει, γλυτώνοντας ακόμη ένα συμβόλαιο; Ο Μυροφορίδης με τον Σπανό ξέρουν καλύτερα για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει.

Αν δούμε όμως το θέμα καθαρά με αριθμούς, η απάντηση είναι «δεν καίγεται». Ο Αρης των 10 αγωνιστικών, με… ενάμιση φορ στο ρόστερ του, όχι μόνο βρίσκεται μόνος και αήττητος στην κορυφή αλλά διαθέτει και την καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος, με 18 γκολ υπέρ. Συν ότι το… πόδι τους για να σημειωθούν αυτά τα γκολ έβαλαν εννέα διαφορετικοί (!) ποδοσφαιριστές, που σημαίνει ότι ο φετινός Αρης δεν βασίζεται αποκλειστικά στις ποιοτικές του μονάδες αλλά στο ποιοτικό του σύνολο. Κάτι για το οποίο ευθύνη έχει ο Δημήτρης Σπανός που βλέπει -ανεξάρτητα από τα όποια λάθη έχει κάνει κατά διαστήματα σε επιλογές- ότι ξέρει πώς να μοιράζει σωστά την «τράπουλα» και να βγάζει το αποτέλεσμα που θέλει.

Αφήνοντας τους αριθμούς στην άκρη και κοιτώντας την πραγματικότητα οι απόψεις πάλι διίστανται. Αν ο Αντώνης Καπνίδης για παράδειγμα είχε καλύτερη παρουσία, αξιοποιούσε τις ευκαιρίες που πήρε, γιατί έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι όταν θέλει μπορεί, τότε εκτιμώ ότι οι πιθανότητες να μην αποκτηθεί επιθετικός θα ήταν περισσότερες. Επίσης ο Σπανός έχει έτοιμο  plan B,  το οποίο περιλαμβάνει παίκτες που έχουν την ικανότητα να δώσουν εκ των έσω λύσεις στο πρόβλημα. Οι Κάσσος, Μιλούνοβιτς και Πασσάς έχουν αγωνιστεί, σε φιλικό και επίσημο επίπεδο, στην κορυφή και μάλιστα κάνοντας τη δουλειά του φορ. Σκόραραν. 

Ο μόνος λόγος που μπορεί να πιέζουν οι καταστάσεις για να γίνει η προσθήκη ενός φορ στο υπάρχον ρόστερ, είναι η μεταγραφή ουσίας. Ο παίκτης δηλαδή που θα κάνει τη διαφορά, θα ανεβάσει ακόμη ένα σκαλί την απόδοση και την παραγωγικότητα της ομάδας και -το βασικότερο- θα αποκτηθεί με την προοπτική της Super League. Θα ψωνίσει επί της ουσίας έναν παίκτη πάνω στον οποίο θα χτίσει την επίθεση της επόμενης σεζόν. Ετσι ναι, να γίνει!  Ο Αρης όμως δεν πρέπει να μπει στη διαδικασία απόκτησης ποδοσφαιριστή απλά για να πει… «έκανα μεταγραφή» και  να ικανοποιήσει το κοινό του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.