Μεταγραφική… «υπέρβαση» για να βρεθεί σε θέση ισχύος

Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να «διαμορφώσει» με δυο μεταγραφές υψηλού επιπέδου, συνθήκες που θα του επιτρέψουν να μπει «οδηγός» στην κούρσα της διεκδίκησης του τίτλου.

Σαφέστατα υπήρξαν ενθαρρυντικά και αισιόδοξα μηνύματα από την προοδευτική βελτίωση που επιβεβαιώθηκε και στο προχθεσινό παιχνίδι. Ωστόσο, αυτό από μόνο του όπως φαίνεται – αλλά και όπως είναι λογικό- δεν αρκεί να του διασφαλίσει διαφορά ασφαλείας από τους ανταγωνιστές του. Στον αντίποδα οι τελευταίοι δείχνουν να εξασφαλίσουν για δικό τους λογαριασμό τις καλύτερες δυνατές προοπτικές και συνθήκες με τη διαρκή αναζήτηση εγγυήσεων μέσα από μεταγραφικές προσπάθειες αλλά και από διορθωτικές κινήσεις.

Προσδοκούν και επιμένουν στη βελτίωση και στη σταθεροποίηση της απόδοσης τους σε συνδυασμό με την αποφυγή βαθμολογικών απωλειών σε αυτή την κρίσιμη καμπή του Πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επί παραδείγματι, προχώρησε στην αντικατάσταση του Τάκη Λεμονή αλλά και στο δανεισμό του Μιραλάς, μιας σημαντικότατης μεταγραφικής ενίσχυσης ενώ η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και προχωρά και αυτή με τη σειρά της σε κινήσεις ενδυνάμωσης του ρόστερ αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσθέσει στο ήδη «αξιόμαχο» έμψυχο υλικό της, δυο συγκεκριμένες περιπτώσεις που όπως λέγεται έχουν προσυμφωνηθεί.

Με δυο λόγια, αυτή τη στιγμή οι δυο βασικοί ανταγωνιστές του ΠΑΟΚ δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Εκτιμώντας και αξιολογώντας τη βελτιωμένη εικόνα του ΠΑΟΚ, προχωρούν σε ένα είδος αντιπερισπασμού με ουσιαστικές σε αυτή την περίπτωση και όχι επικοινωνιακές κινήσεις. Γιατί, κακά τα ψέματα, προσθήκες του επιπέδου Μιραλάς, θα πρέπει να αντιλογιστούν και να εξισορροπηθούν. Με δεδομένη λοιπόν τη δυναμικότητα των δυο βασικών ανταγωνιστών του, ο ΠΑΟΚ οφείλει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί και να ανεβάσει με τη σειρά του τον πήχη των δικών του προσπαθειών και επιδιώξεων. Η σταθερή καλή εικόνα της ΑΕΚ αλλά και η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας στο λιμάνι με την προσθήκη ενός πολύ καλού παίκτη, επιβάλλεται να αντισταθμιστούν. Ευκαιρία που υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ είναι μια και προσφέρεται μέσα από τη μικρή χειμωνιάτικη μεταγραφική περίοδο.

Η ιδανική εκμετάλλευση της θα μπορούσε άνετα να βοηθήσει ώστε η ομάδα να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική από αυτή που διαθέτει σήμερα. Και αυτό θα συμβεί, αν κάποιες ιδιαίτερες «περιπτώσεις» οι οποίες είχαν επισημανθεί αλλά λόγω υψηλού κόστους δεν προχώρησαν, υπάρχει περιθώριο να επαναπροσεγγιστούν και μέσα από αυτές να ολοκληρωθεί μια μεταγραφική υπέρβαση που θα δώσει στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να διεκδικήσει από θέση ισχύος τον τίτλο του πρωταθλητή. Οι ΠΑΟΚτσήδες είναι αλήθεια ότι ελπίζουν σε κάτι τέτοιο με δεδομένο το πάθος του μεγαλομετόχου ο οποίος ποτέ δεν φοβάται μπροστά στην οποιαδήποτε πρόκληση. Το σκηνικό λοιπόν της κορυφής εξελισσόμενο και διαρκώς μεταλλασσόμενο προδιαθέτει για τέτοιου είδους γενναίες αντιδράσεις τις οποίες δεν τις αποφεύγει ο Ιβάν Σαββίδης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν καλούνται όσοι περιστοιχίζουν  τον μεγαλομέτοχο του Δικέφαλου, και είναι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού, αν είναι βέβαια πραγματικά και ουσιαστικά   «υπεύθυνοι» αλλά και κατάλληλα προετοιμασμένοι,  να κινήσουν τις διαδικασίες για μια τέτοια υψηλού ρίσκου αλλά και μεγάλων προδιαγραφών μεταγραφική υπέρβαση.

Υ.Γ. Εξυπακούεται ότι μετά και την προχθεσινή εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας του, ο Λουτσέσκου θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αλλά και άνεση στη διαχείριση του ρόστερ. Κάτι που θα είναι χρήσιμο και για τον ίδιο αλλά και για τους παίκτες του ενόψει του Γολγοθά που ακολουθεί. Γιατί κάποια στιγμή θα χρειαστεί να υπερβάλλουν εαυτούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six − 6 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.