Τα κέρδη για τη Super League από τη μάχη για τον τίτλο

Εχει ενδιαφέρον αυτός ο συναγωνισμός μεταξύ Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Εικόνα στην κορυφή όπως τη φαντάζονταν, πιστεύω ακόμη και φίλαθλοι του μόνιμου Πρωταθλητή Ολυμπιακού, οι οποίοι είχαν βαρεθεί από τη μονότονη και άδικη κατάκτηση του τίτλου. Κάλιο αργά παρά ποτέ, που βλέπουμε τρεις ομάδες να διεκδικούν με τις ίδιες πιθανότητες το Πρωτάθλημα.

Με αγωνιστική εικόνα βαθμολογημένη με βαθμό, αν όχι εξαιρετικό, σίγουρα πάνω από τη βάση. Με την ελπίδα ότι στον δεύτερο γύρο θα δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Παρότι στην αντίστροφη μέτρηση κάθε λάθος θα μετράει, με δεδομένο ότι οι τρεις ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή ενισχύονται μεταγραφικά η λογική λέει ότι θα παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Να λοιπόν ακόμη ένα κέρδος για την εικόνα της Super League. Καμία ομάδα απ’ αυτές της κορυφής δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Το αντίθετο. «Διαγκωνίζονται» για να κάνουν τις καλύτερες μεταγραφές με στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

Τα προηγούμενα χρόνια τέτοια εποχή, οι συνδιεκδικητές της πρώτης θέσης είχαν χάσει από τον ορίζοντα τους την υπόθεση Πρωτάθλημα, οπότε έκαναν… συντήρηση στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Ηξεραν ότι μόνο οι φανέλες αν έμπαιναν στο γήπεδο δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάρουν ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Κι αν έκαναν μία-δύο μεταγραφές, τις έκαναν μόνο στην περίπτωση που παρέμεναν στον θεσμό του Κυπέλλου. To μεταγραφικό σκηνικό φέτος είναι διαφορετικό. Και έχει το ίδιο ενδιαφέρον, όσο και η μάχη για την κατάκτηση τού Πρωταθλήματος. Οσο για τις γκρίνιες καμία έκπληξη. Παραδοσιακά ακούγονται στη Super League. Μοιάζουν με… αλατοπίπερο.

Πολύ πιστεύω ότι δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον το Πρωτάθλημα αν έλειπαν οι γκρίνιες, οι οποίες πολλές φορές φτάνουν στα όρια της γραφικότητας. Και επειδή αυτή η ιστορία δεν θα αλλάξει καλό είναι να κάνουμε focus μόνο στο θέαμα το οποίο αναμένεται να είναι καλύτερο στη συνέχεια. Οσο για τον Ατρόμητο; Καλοδεχούμενη η παρουσία του στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Ο φετινός… Πανιώνιος και η απόδειξη του πώς μπορεί μία ομάδα με ένα σεμνό μπάτζετ να πετύχει πολλά.

FOCUS

To πάρτι που γίνεται στους εντός έδρας αγώνες της ιστορικής ομάδας με τις… διαρροές των εισιτηρίων -κυρίως των διαρκείας- προκάλεσε την αντίδραση της διοργανώτριας η οποία ενίσχυσε τη επιστασία στον τελευταίο αγώνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + eight =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.