Ψάχνει τον κατάλληλο ο Σπανός

Το αγωνιστικό πρόβλημα στο οποίο επικεντρώνεται ο Δημήτρης Σπανός έγκειται περισσότερο στην οργάνωση-δημιουργία παιχνιδιού της ομάδας του, ήτοι στη μεταφορά της μπάλας, με περισσότερη ευκολία, από τη μεσαία γραμμή και κάθετα στο αντίπαλο κουτί.

Ενεργό ρόλο στο δημιουργικό κομμάτι, τις 10 πρώτες αγωνιστικές, έχουν αναλάβει ο Γιάννης Πασάς με τον Μπάμπη Παυλίδη, που έχουν επωμιστεί ξεκάθαρα τον ρόλο επιτελικού μέσου στα πλάνα του προπονητή. Στα τελευταία παιχνίδια ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι ο Σπανός δεν παίρνει όλα όσα περιμένει από αμφότερους, γι’ αυτό και στα πλάνα του εναλλάσσονται στην ενδεκάδα.

Για παράδειγμα, με τον ΟΦΗ και τον Παναιγιάλειο, ο Παυλίδης έπαιξε πίσω από τον φορ και ο Πασάς στα άκρα. Τόσο με την Δόξα όμως όσο και με τον Απόλλωνα Πόντου, στο τελευταίο παιχνίδι, ο πρώτος αντικατέστησε τον δεύτερο κατά τη διάρκεια του 90αλέπτου. Που σημαίνει ότι ο προπονητής διαπίστωσε… ανορθογραφίες τις οποίες και φρόντισε να διορθώσει. Ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης στο Αλκαζάρ μάλιστα σκέφτεται να δώσει φανέλα βασικού στον Παυλίδη, δίνοντας ανάσες -απαραίτητες- στον Γιάννη Πασά, ο οποίος μετρά 9/10 συμμετοχές στο βασικό σχήμα και υπάρχουν διαστήματα που όντως δείχνει να χρειάζεται ανάσες.

Βέβαια, στα ματς που ο Παυλίδης χρησιμοποιήθηκε στην αρχική ενδεκάδα είχε πιο μέτρια παρουσία απ’ ότι προερχόμενος από τον πάγκο, όπου έχει ήδη δώσει έξι πολύτιμους εκτός έδρας βαθμούς στον Αρη.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + eighteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.